Один из самых популярных украинских ведущих Александр Педан рассказал, почему спорт относится к политике. Известный телеведущий рассказал о том, как к российским спортсменам относятся в мире.

Соответствующую публикацию Александр Педан разместил на своей странице в Instagram.

"ЧОМУ СПОРТ НЕ ПОЗА ПОЛІТИКОЮ? Останні події з надмірною лояльністю до російських спортсменів та відмова FIFA показати послання миру від президента України спровокували написати цей пост. Як ви думаєте, навіщо спорт транслюють масмедіа? Чому президенти підтримують спортсменів, їздять на світові турніри, нагороджують переможців медалями, використовують спортсменів у своїх політичних діях? Тому що спорт - це популярна річ. Через спортсменів можна популяризувати що завгодно. Чемпіони мають мільйонні фанбази по всьому світу!", - написал Александр Педан.

Также украинский ведущий рассказал о том, как на россиян давят санкциями и допускают к спортивной сфере. Он напомнил, что почти 90% российских граждан поддерживают войну в Украине.

Фото Александра Педана
Фото Александра Педана

"Тому кожен росіянин винен у цій війні. І зокрема спортсмени, які є обличчям росії, так само винні, тому що є гвинтиками однієї пропагандистської машини, що вливає в голови росіян те все зло, через яке зараз іде війна. Якщо говорити, що спорт поза політикою, то чому російські спортсмени підтримують війну в Україні, підтримують російських військових словами, показують заборонені символи Z, наприклад, у своїх соцмережах, інтерв'ю, на нагородженнях. Ви спитайте просто будь-якого російського спортсмена "Чий Крим?" і чи підтримують вони війну. Тоді побачимо, наскільки вони аполітичні й зосереджені суто на спорті. Це стосується не тільки спорту, а й музики, кіно, театру і тд. Не можна допускати подвійних стандартів до окупанта", - также добавил ведущий.

Напомним, что известный украинский ведущий Александр Педан рассказал о том, как он обсуждает войну со своим сыном.

Как ранее сообщал портал "UAFINANCE", украинский телеведущий Александр Педан рассказал о том, как изменились украинцы.

Также портал "UAFINANCE" писал, что ведущий Александр Педан рассказал о помощи Европы.